1998 október 9-én alakult meg a Székesfehérvári Ásványbarátok Köre a Videoton Oktatási Központban, Borsányi Zoltán vezetésével, aki aztán éveken keresztül vezette szakkörünket. Az alapító tagok névsora: Borsányi Zoltán, Szabó István, Csanádí Ágnes, Bartha Orsolya, Dr. Váczi Tibor(elhunyt 2018-ban), Grumming Ferenc, Kovács Pál.

Ásványkiállítás a Szabadművelődés Házában 2011


1997 október első szombatján vettem részt az első és csodálatos Dunántúli ásványgyűjtő túrán, melyet mentorom és barátom, Kövecses Varga Lajos vezetett, majd vasárnap az első, Siófoki ásványbörzén kezdtem el az Erdélyi ásványok vásárlását. Akkor még az asztalok nagy többségén óriási mennyiségben kínálták a szebbnél szebb erdélyi ásványokat és kristályokat, szóval maga volt az Eldorádó, legalábbis annak, aki erdélyi ásványokra adta a fejét! Ahogy számolom, már 24-ik éve, hogy elkötelezett híve lettem az ásványgyûjtésnek, s ez a 24 év úgy elszaladt, akárcsak tegnap vetettem volna magam az elsõ bányagödörbe!
Ennyi idõ után egy rövid leltárt is érdemes készíteni, íme:
- hála a jó égnek, még ma is mûködik a szakkörünk, (igaz, kis létszámban, általában 6-10 fő vesz részt a foglalkozásainkon), de továbbra is 2 hetente szerdánként találkozunk, 17-19 óra között tartjuk foglalkozásainkat! Az idei év izgalmasnak látszik a szakkörnek, mert mára már rendelkezünk vágó és síkcsiszoló gépekkel, kezdetét veheti a régóta áhított kő feldolgozás!
Helyszín: Székesfehérvár Tópart Barátság Háza

Hajnalka és Pista 2010 karácsonyán

- szervezzük továbbra is a Fehérvári Alba Regia ásványbörzét, minden évben áprilisban, egyre növekvõ látogatottsággal, 2015-ben rekord, 2000 fő feletti látogatónk és 69 kiállítónk volt! A börze helyszínét továbbra is a Videoton Oktatási Központ adja, időnként más-más részén a létesítménynek.
- egyre több információ kerül a honlapba, bár ha kétszer annyi fotó lenne a Gyûjteményekben, még többen nézegetnék.

Városi könyvtár ásványkiállítás Tündével 2011

Hát ennyi: lazításra ugyan továbbra sem szabad gondolnom, de az eddigiek azért jólesõ érzéssel töltenek el! A Hírek rovatnál tudom figyelni a statisztikát: némelyik hírnél 1000 felett van a nézettségi mutatószám, ami azért arra utal, hogy elég sokan vannak azok, akik várják és rendszeresen követik a legújabb ásványos híreket.
Az oldal frissítve: 2021. február 22. Kovács Pál
Kapcsolat: kpal!kukac!@minerals.hu