A rendezvény célja: bemutatni a természet által alkotott ásványokat, kristályokat és ezen ásványokból készült használati eszközöket nemcsak az ásvány gyûjtõknek, hanem az utca emberének is! A börze lehetõséget biztosít a kiállított ásványok, kristályok és ékszerek túlnyomó részének a megvásárlására, kedvezményes áron! Nem kötelező vásárolni, egy kellemes ebéd utáni séta is lehet a program!
Széles kínálat a természetes kövek, zömmel féldrágakövek felhasználásával készített ékszerekbõl, használati tárgyakból, csiszolatokból, ásványokból és kövületekbõl.
Kiket várunk: gyerekeket és felnõtteket egyaránt, akik szeretik a szép köveket és ásványokat.
Felnőtt kísérő program: "Gyógyító Kristályok Érintése - Ingyenes meditáció 14 órától a 29-es teremben(I. emeleten, Laczkó Pál vezeti).!
Első lépésként az alapgyakorlatban vizualizációs technikával a kristályok felé való tudatos, belső megnyílást, ellazulást, a rezgésszintünk emelését és megtartását gyakoroljuk és érzékeljük.
Ezután pedig egy csodálatos, élő-eleven kristálymeditációban találkozunk a kristályok és ásványok élő szellemiségével, erőterével, fényvalóságával és a galaktikus kristálytudatuk erejével is, ami felébreszti bennünk az intuíció, a belső érzékelés és a megkülönböztetés képességét. A kristályok gyógyító ereje megtisztítja egész auránkat és összekapcsol a saját Égi Segítőinkkel és Fényszellemiségünkkel is."
A meditáció kb. 40-45 percig tart.

Kísérõprogram gyerekeknek: aranymosás bemutató, ahol a gyerekek is megpróbálhatják az aranymosó tál segítségével megtalálni a folyami homokban megbúvó aranyszemcséket.
Új kísérő program 10 éven aluli gyerekeknek:
A gyermek kísérőprogramok részletes ismertetése:
1”.Aranymosás”:

Aranymosás
a megvásárolt zacskóban lévő homokban aranyszínű pirit kristályok találhatók, melyből az aranymosó tál segítségével kell az „aranyszemcséket” kimosni a „patak” folyó vízében. A programot 3 éves kortól ajánljuk 14 éves korig. A programon való részvétel a zacskó megvásárlása következtében díjköteles!
2.Jégszobrászat: egy jégtömbbe csiszolt színes kövek vannak elhelyezve (befagyasztva), a jeget a kéz melegével kell megolvasztani, s ez által lehet a kövekhez hozzáférni. A kitartóak jutalma a „kibányászott” szép, csiszolt kő! Segédeszköz használata tilos!
A programon való részvétel ingyenes!
3.„Kincses sziget”:

Kata a "Kincses" homokozóban
tíz éven aluli gyermekeket várunk a programra. A „Kincses sziget” egy homokozó, amely a börze bejárata előtt található, s ebben „bányászhatnak” a gyerekek. A kristályokat és ásványokat tartalmazó homokból lapátokkal, a homokban megbúvó kisebb kristályokat pedig a szita segítségével találhatják meg a kezdő ásványgyűjtők! Az ásványokat és kristályokat a Fejér megyei Ásványszakkör tagjai ajánlották fel, túlnyomó részt saját gyűjtésükből.
A programon való részvétel ingyenes!

A börze nyitva tartása: 9 órától -17 óráig.
Belépõdíjak: gyerekeknek ingyenes!
Nyugdíjasoknak: 300 Ft, felnõtteknek: 600 Ft.
További információt a: tel. +3620/9465-646-os számon, vagy a mailto:kpal(kukac)minerals.hu E-mail címen kérhetõ!
Kovács Pál